ТЦК викликатиме громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку

В Україні зменшено вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років. Громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Згодом буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Також передбачено скасування строкової військової служби та введення замість неї базової військової служби та базової загальновійськової підготовки. При цьому призовники можуть обирати проходження базової військової служби до досягнення ними 24-річного віку.

Одночасно протягом квітня-травня у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та інших військових формуваннях здійснюється звільнення y запас військовослужбовців строкової військової служби. Усього у ЗСУ та Державній спецслужбі транспорту підлягають звільненню близько 7 тисяч осіб.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии