У Черкасах викрито блогера, який у TikTok розголошував переміщення військових ЗСУ

За даними Служби безпеки, блогеру, який розміщував відео про переміщення Сил оборони на Черкащині у соцмережі TikTok, загрожує ув’язнення.

Експерти з кібербезпеки СБУ викрили блогера, який незаконно поширював інформацію про рух українських військових сил на території Черкаської області.

За отриманими даними, цей блогер особисто фотографував та знімав відео з колони військової техніки з боєприпасами.

Після цього він публікував ці матеріали на своїй сторінці в TikTok з вказанням геолокації.

Протягом кількох хвилин це відео було поширено російськими пропагандистськими пабліками, зокрема прокремлівськими Телеграм-каналами, з загальною аудиторією понад 100 тисяч підписників.

Крім того, понад півмільйона користувачів переглянули цей контент на особистій сторінці блогера.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження блогера та припинили його незаконну діяльність.

Двоє мешканців Вовчанська Харківської області корегували удари росіян по українським позиціям

Під час обшуку за його адресою було знайдено мобільний телефон, який використовувався для фіксування переміщень українських військ та подальшої публікації відео.

На підставі зібраних доказів йому було повідомлено про підозру у порушенні частини 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших військових формувань).

До суду направлено обвинувальний акт. Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення.

Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали із зазначенням місць дислокації та переміщення Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів. Публікація таких фото- і відеоматеріалів у мережі “Інтернет” розцінюється як коригування ворожого вогню та є злочином, що карається відповідно до закону.

Комментарии