У Києві 20-річна дівчина, яку позбавили прав за п’яне керування, влаштувала ДТП: двоє людей загинули

Внаслідок зіткнення двох автомобілей пасажир та водій «Тойоти» загинули. Інша учасниця автопригоди з місця події зникла, але її швидко розшукали поліцейські. Відомо, що водійка «Ауді» позбавлена права керування транспортними засобами. Розпочато три кримінальних провадження.

Аварія за участю двох автівок сталась 14 листопада близько 20:00 години у Голосіївському районі столиці. Як повідомили у відділі комунікації поліції Києва, попередньо встановлено, що на вулиці Старокиївська відбулось зустрічне зіткнення легкових автомобілей «Ауді» і «Тойота». Внаслідок події від отриманих травм 40-річний керманич та 39-річний пасажир автомобіля «Тойота» загинули. Інша водійка з місця ДТП зникла.

П’яний дрифт на майдані Свободи: судитимуть харків’янина, якого вже позбавили права сідати за кермо

Для встановлення її місцезнаходження та затримання на території столиці були орієнтовані усі наряди поліції. Під час проведення низки оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали водійку «Ауді». Фігуранткою виявилась 20-річна місцева мешканка.

Виявилося, що за деякий час до зіткнення знайомий дівчини дозволив їй прокататися на авто знаючи, що вона перебувала напідпитку. Після ДТП чоловік та жінка втекли з місця події.

Також поліцейські з’ясували, що у червні місяці цього року суд позбавив порушницю права керування транспортними засобами за порушення правил дорожнього руху, а саме – керування автівкою у стані алкогольного сп’яніння.

Слідчі затримали порушницю. У дівчини відібрали біологічний матеріал з метою встановлення можливого ступеню сп’яніння.

Столичні слідчі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили затриманій про підозру за ч. 4 ст. 286-1 – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння та за ч. 1 ст. 382 – невиконання судового рішення Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 7 до12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 7 до 10 років.

34-річого чоловіка також затримали. Йому оголосили підозру за ст. 287 Кримінального кодексу України – допуск до керування транспортним засобом особи, яка перебуває в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк до 3 років або без такого.

Наразі поліцейські продовжують встановлювати усі обставини та причини смертельної аварії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии