У ЗСУ спростували заяви росіян про захоплення Табаївки Харківської області

Начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо спростував поширювану росіянами інформацію про нібито захоплення села Табаївка Куп’янського району Харківської області. Про це він розповів в етері “Еспресо“.

“У Куп’янському районі населений пункт Крохмальне важливий для російських військ, тому що це іміджево, їм потрібно перед виборами подати хоч якусь перемогу. У селищі Крохмальне до початку широкомасштабного вторгнення проживало 45 людей, а на сьогодні там вже цивільних не було, селище зруйновано. Адже ворог подає це як перемогу за масштабом схожу на взяття Берліна. Це все, чим окупанти можуть на сьогодні похизуватися”, – прокоментував начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ.

За його словами, втрата Крохмального для нас не є такою важливою, бо наші захисники перейшли на більш вигідні позиції.

На Куп’янському напрямку ворог активніше використовує в наступах техніку, – Фітьо

“А те, що противник зараз у своїх пабліках вихваляється Табаївкою, не відповідає дійсності. Там відбуваються бойові дії, відповідно, ніякої Табаївки ворог не захопив. Тому ось такі мінімальні просування на цій території – все, на що спромоглися загарбники. А з нашої сторони основне – зберегти життя військовослужбовців. Якщо є можливість стати на кращі рубежі, щоб зайняти оборону і потім перейти до наступальних дій, покращити тактичне становище, це буде зроблено. Командири приймають правильні, обґрунтовані тактичні рішення для збереження життя свого особового складу”, – підкреслив Володимир Фітьо.

Впродовж доби 20 січня на фронті російським окупаційним військам вдалося просунутися вздовж лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна та захопити село Крохмальне Харківської області.

27 січня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти збільшили кількість наступальних дій на Куп’янському напрямку. Особливо складна ситуація в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии