Україна вже здатна перехоплювати 90-100 процентів ракет росіян – The Washington Post

Завдяки значному посиленню системи протиповітряної оборони, Україна наразі в змозі збивати до 90% російських ракет над своєю територією, а над Києвом – до 100% ракет.

Про це пише американське видання The Washington Post.

Бояться близько підлітати: в ЗСУ розповіли, чому не збивають літаки рф

В перші дні війни, відзначає видання, російські окупанти завдавали масованих ударів хвилями ракет та десятками літаків по місцям, де були розташовані українські системи ППО. Але завдяки діям ЗСУ, які перемістили усі мобільні системи, вдалося зберегти більшу частину сил ППО, хоча багато наземних фіксованих позицій було знищено.

Подальші атаки росіян захлинулися і це дозволило Україні посилити ППО – переважно, за рахунок західних систем, які стали на озброєння. Наприклад, у перші місяці вторгнення рф Україна перехоплювала до 50% ракет. Восени 2022 року завдяки західній допомозі та вдосконаленню навичок військових ЗСУ цифра перехоплюваних ракет зросла до 80%.

Воїни української ППО вночі збили 23 із 25 крилатих ракет росіян

Станом на травень 2023 року Україна має одну з найкращих систем ППО у світі: українські батареї перехоплюють до 90% російських ракет. А Києв тепер взагалі захищено так, що з 28 квітня було перехоплено 100% ракет, які росіяни випустили по місту, в тому числі російській “аналоговнєтний” гіперзвуковий “Кинджал”.

Комментарии