Українська економіка адаптувалася до форс-мажорних умов, — Мінекономіки

Українська економіка успішно адаптувалася до викликів за умов війни.

За даними Держкомстату, у другому кварталі 2023 року зростання ВВП на річному рівні становило 19,5%. Важливо відзначити, що цей ріст був зафіксований у всіх секторах економіки. Також вперше з минулого року індекс економічних настроїв показав позитивне значення — 9,4%.

“Маємо оптимістичні оцінки зростання економіки у другому кварталі на рівні 19,5%. Це дещо більше прогнозованих нами результатів та свідчить про адаптацію економіки до роботи в умовах війни”, — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України та Міністр економіки, Юлія Свириденко.

Підтримка внутрішнього попиту, зокрема завдяки програмам підтримки бізнесу, та робота з відновлення виробничих та інфраструктурних об’єктів, фінансованих як з бюджету, так і міжнародними партнерами, сприяли відновленню економічної активності.

Харківська поліклініка замовила ремонт із великими переплатами на будматеріалах

Міністерство економіки також зафіксувало значний приріст міжнародної фінансової допомоги у другому кварталі 2023 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а капітальні видатки Зведеного бюджету зросли втричі.

“Важливо, що позитивні тенденції продемонструвала абсолютна більшість видів господарської діяльності. Ключові чинники, які вплинули на результат – гнучкість та адаптивність вітчизняного бізнесу, заходи, вжиті Урядом з підтримки бізнесу та економіки, міжнародна допомога наших партнерів”, — додала Свириденко.

Комментарии