Укренерго попереджає про можливий літній дефіцит енергетики через обстріли

В “Укренерго” попередили про високу ймовірність дефіциту енергетики протягом весняно-літнього періоду внаслідок обстрілів з боку російських загарбників.

Згідно з повідомленням голови правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького, енергетична система України продовжує перебувати у складному становищі через обстріли російськими силовиками, що призводить до можливого дефіциту електроенергії влітку.

Україна посилює свою повітряну оборону: заступив на службу другий дивізіон ЗРК Patriot

Кудрицький зазначив, що дефіцит енергії є сезонним явищем, а весною та влітку зазвичай в Україні виникає надлишок потужностей. Однак цього року через пошкодження електростанцій внаслідок обстрілів, дефіцит може спостерігатися протягом усього літнього періоду. Для компенсації нестачі енергії буде здійснено збільшення потужностей на електростанціях та імпорт електроенергії.

“Україна здатна експортувати електроенергію, а восени-взимку — дефіцит. А от цього року через пошкодження наших електростанцій ми можемо бачити дефіцит і влітку і його треба буде компенсувати збільшенням потужностей на електростанціях, а також імпортом електроенергії”, — сказав Кудрицький в ефірі телемарафону.

Комментарии