В Одесі судитимуть жінку, яка у стрімі TikTok зізналась в очікуванні захоплення міста росіянами

У місті Одеса була виявлена 46-річна жінка, яка активно поширювала антиукраїнські погляди через соцмережу TikTok. Під час одного зі стрімів вона заявила, що сподівається на захоплення міста російськими військами.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що підозрювана, виступаючи на TikTok, заявляла своїм глядачам, що очікує приїзд президента РФ Володимира Путіна до Одеси. Вона також висловлювала готовність до бойових дій, щоб назавжди об’єднатися з росіянами.

Агітаторку викрили слідчі відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1. Під час обшуку у неї був вилучений мобільний телефон.

Розповсюджували фейки про теракти та мінування: в Україні викрили мережу ботоферм

Докази підтвердила судова портретна експертиза. Жінці було оголошено підозру у злочині колабораційної діяльності, передбаченому статтею 111-1 Кримінального кодексу України.

“Визнавши зібрані у ході дізнання докази достатніми, правоохоронці склали обвинувальний акт відносно жінки і скерували його до суду”, — повідомила Олена Соловйова, заступниця начальника сектору дізнання територіального підрозділу поліції.

Комментарии