Верховна Рада у першому читанні проголосувала за заборону УПЦ МП

Сьогодні парламент у першому читанні підтримав законопроект №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних із рф. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму Telegram.

“За” проголосували 267 нардепів. Надалі у документ додаватимуть правки, після чого буде розгляд у другому читанні. У разі прийняття цей закон може припинити діяльність Української православної церкви (Московського патріархату).

За даними “Укрінформу“, документом передбачається унеможливлення діяльності релігійних організацій, які афілійовані із центрами впливу релігійної структури, керівний центр якої знаходиться в державі, що здійснює збройну агресію проти України. Діяльність відповідних релігійних організацій, згідно з текстом законопроєкту, може бути припинена в судовому порядку за адміністративним позовом або Державної служби з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС), або прокурора.

Передбачається, що ДЕСС має проводити релігієзнавчі експертизи щодо виявлення підлеглості у канонічних та організаційних питаннях із центрами впливу релігійної організації, що знаходить на території держави-агресора. За результатами проведення релігієзнавчої експертизи Державна служба з етнополітики та свободи совісті видаватиме приписи щодо усунення порушень у місячний строк з дня їх видання. У разі невиконання релігійними організаціями отриманих приписів у встановлені строки ДЕСС матиме право звертатися до суду з адміністративним позовом щодо припинення діяльності відповідних організації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии