Вісім чоловіків у легковому авто: на кордоні затримали ухилянтів, які намагалися втекти до Словаччини (Фото, Відео)

Прикордонники Чопського загону затримали 16 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути українсько-словацький кордон. Тринадцятеро з них прямували двома групами, інші троє йшли по одному.

Одну із груп затримали на околиці населеного пункту Дубриничі Ужгородського району. Правоохоронці зупинили легковий автомобіль української реєстрації, який прямував у бік Словаччини. У ньому перебували вісім чоловіків призовного віку, які виявилися жителями Закарпаття.

Прикордонники встановили, що водій автомобіля погодився за грошову винагороду доставити до кордону своїх односельчан і сприяти у їх переправленні на територію Словаччини. Під час затримання він намагався втекти, однак військовослужбовці його зупинили.

Іншу групу, до складу якої входили четверо закарпатців, зупинили на ділянці відповідальності відділення «Паладь Комарівці». Затримати порушників вдалося також завдяки випереджувальній інформації оперативників. У вказаний ними район вислали додаткові наряди, які виявили групу чоловіків за кількасот метрів від держрубежу.

ДПСУ затримали “підкорювачів Говерли”, які збирались нелегально перетнути кордон з Румунією (Фото)

Ще трьох правопорушників затримали у ході здійснення перевірочних заходів прикордонні наряди на ділянці відповідальності відділів «Ужгород» та «Новоселиця». Одна особа визнала намір дістатися Словаччини поза пунктами пропуску, двоє інших перебували у прикордонні без документів, що посвідчують особу.

Всіх затриманих чоловіків притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

У діях переправника вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Відповідне повідомлення надіслано на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Комментарии