Військові аналітики спростували інформацію про захоплення російськими окупантами 70% території Бахмута

Російські окупанти заявили про те, що вони контролюють 70% території Бахмута, міста в Донецькій області. Однак військові експерти не знайшли підтверджень цьому заявленню ворога.

Згідно з даними аналітиків з Американського інституту вивчення війни (ISW), російська армія можливо зосереджується на наступальних операціях у північній частині міста. Подібну інформацію повідомили й у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

Російські військові блогери стверджували, що в Бахмуті продовжується зачистка на території заводу з обробки металів АЗОМ. Однак, за даними експертів, не знайдено жодних доказів цієї інформації.

В окупованому Маріуполі продемонстрували тимчасове житло від росіян (Відео)

Також аналітики не знайшли підтверджень і словам засновника приватної військової компанії “Вагнер” Євгена Пригожина, який стверджував, що його бійці вже нібито знаходяться за 600-700 метрів від адміністративного центру Бахмута і на західному березі річки Бахмутка.

ISW також спростував інформацію про окупацію 70% території Бахмута. За даними експертів, станом на 8 березня, російські війська займали 50% міста і не здійснили значних просувань відтоді.

Комментарии