Внаслідок вибуху в Бердянську знищено житло місцевого колаборанта

У Бердянську підірвали житло колаборанта.

Про це повідомляє місцевий Telegram-канал “Бердянськ сьогодні”.

У результаті нещодавнього вибуху в мікрорайоні Колонія в Бердянську, було знищено житло одного з місцевих колаборантів — Гиренко Сергія. Згідно з повідомленням штабу міськвиконкому Бердянська, цей чоловік працював у виконкомі до окупації міста і до переходу на бік ворога.

Після того, як місто було окуповано, він став одним з перших, хто почав працювати на окупанта, розділяючи проросійські погляди та активно агітуючи інших співробітників виконкому йти на службу до окупаційної адміністрації.

Відправляла вчителів на перепідготовку до Курська: судитимуть директорку ліцею з Куп’янська

Він також погрожував та здавав своїх колег, завдяки чому відбувалися арешти працівників мерії, з подальшим зміненням їхньої роботи на роботу в окупаційній адміністрації. Крім того, він “іменем росії” та нової влади, примушував приватні підприємства міста до співпраці з окупантами.

Українські спецслужби весною 2022 року порушили справу за статтею “державна зрада”. Однак, окупанти не хочуть розголошувати цю інформацію, оскільки вони стверджують, що партизанський рух в місті припинився. Крім того, вони дуже важко стримують панічні настрої серед колаборантів.

Наразі не відомий стан здоров’я колаборанта, оскільки мікрорайон, де він мешкав, патрулюється окупаційними військовими.

Комментарии