Втратив керування: безпілотник, який збили над Києвом, виявився українським

Учора, 4 травня, близько 20:00 під час планового польоту у Київської області втратив керування БпЛА Bayraktar TB2. Оскільки неконтрольоване перебування БпЛА у небі столиці могло привести до небажаних наслідків, було прийнято рішення про застосування розрахунків мобільних вогневих груп, і безпілотник було знищено. Про це повідомили в Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

“Шкода, але це техніка, і такі випадки трапляються. Імовірно йдеться про технічну несправність, причини встановлюються. Внаслідок бойової роботи та падіння уламків БпЛА жертв та постраждалих немає”, – додали у Повітряних силах.

За інформацією Головного управління ДСНС у Києві, після збиття безпілотника надійшли повідомлення про займання та вибухи у Соломʼянському та Печерському районах столиці. У Солом’янському районі виникло загоряння на 1-поверсі 4-поверхової будівлі. Пожежу ліквідовали на площі 50 кв. м. Вибуховою хвилею зруйновано декоративні зовнішні елементи конструкції будівлі на площі 150 кв. м. У Печерському районі виникло займання в одному із парків. Пожежу було оперативно ліквідовано на площі 5 кв. м.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии