Використовував військовослужбовців для будівництва власного будинку: на Закарпатті викрили керівника районного ТЦК (Фото, Відео)

На Закарпатті виявлено випадки зловживання службовим становищем керівництвом районного військкомату, де фігурант організував схему використання військовослужбовців для будівництва свого особистого будинку. Факти обману військових, які були в його підпорядкуванні, стали відомі під час обшуків.

Під час розслідування виявилося, що начальник підрозділу РТЦК купив земельну ділянку під будівництво під час дії правового режиму воєнного стану і побудував на ній приватний будинок. Усвідомлюючи можливі наслідки, він оформив нерухомість на близького родича.

Правоохоронці провели обшуки та виявили військовослужбовців, які під час службового часу будували будинок для свого начальника. Під час обшуків було вилучено службові документи, гроші, дорогоцінні метали та заборонену символіку країни-терориста рф.

На Одещині військовий бухгалтер привласнив понад 10 млн грн із зарплатного фонду морпіхів — СБУ

За результатами оцінки доказів, посадовцю військкомату було оголошено підозру за статтею 426-1 Кримінального кодексу України — “Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень”.

За це злочин він може бути засуджений до позбавлення волі до дванадцяти років. Ведуться заходи щодо встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до цього правопорушення.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Комментарии