Визволення з полону: Україна повернула додому 106 воїнів, серед них герої з Бахмуту

Під час останнього обміну полоненими між Україною та Росією, Україна зуміла повернути додому 106 військових. Ці захисники воювали на Бахмутському напрямку.

Про це повідомили Андрій Єрмак, керівник Офісу президента, та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених повернулися восьмеро офіцерів та 98 військовослужбовців нижчого рангу, включно з 21 представником територіальної оборони, семеро прикордонників та одного військового з Державної спеціальної служби транспорту.

“Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб нашого Сходу. Кожен з них – герой нашої держави”, — написав Єрмак.

Загалом, серед звільнених з полону було 68 людей, які раніше вважалися зниклими безвісти. Родичам цих військових довелося пройти важкий етап.

Обмін полоненими 6 травня: українських військових виміняли на пілотів, які бомбили Харків (Відео)

Мінімум семеро визволених бійців мають різні травми: кульові та осколкові поранення, опіки, переломи та загострені хронічні захворювання. Найстаршому з полонених військових вже 59 років, наймолодшому — 21 рік.

Крім того, були повернуті тіла трьох осіб: двох іноземців та однієї українки.

Єрмак додав, що Україна продовжує працювати над швидким поверненням всіх військовополонених додому.

“Всі наші люди будуть вдома. Працюємо над цим далі. І кожен обмін робить нас на крок ближчими до цієї мети”, — написав він.

Загалом, на сьогодні, через обміни вже було повернуто додому 2430 осіб, з них 139 цивільних.

Комментарии