За ґратами опинився інформатор росіян, який наводив артилерію терористів на Бахмут – СБУ

Завдяки роботі Служби безпеки України отримав термін ув’язнення інформатор російських терористів, який наводив артилерію ворога на позиції ЗСУ у міста Бахмут.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Встановлено, що 36-річний поплічник терористів з Бахмута, залучений ними до співпраці дистанційно, “працював” в першу чергу над пошуком даних, які дуже цікавили терористів – про бойові позиції ЗСУ в самому місті. Також зрадник передавав росіянам координати блокпостів ЗСУ та об’єктів критичної інфраструктури.

СБУ припинила діяльність 11 проросійських інтернет-агітаторів в Україні (Фото)

У червні 2022 року зрадник був затриманий під час виконання чергового завдання від “кураторів”. В нього вилучили мобільний телефон з доказами злочинної діяльності, а також автомат Калашникова.

“Для комунікації з агресором він використовував анонімні месенджери, а передачу закритих відомостей здійснював у вигляді текстових повідомлень з електронними координатами та фотографіями об’єктів. Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки та проведення прицільних ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ” – сказано у повідомленні.

До суду передано справу гауляйтера з Харківщини: що відомо

Підозру зраднику оголосили згідно ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

За матеріалами СБУ суд засудив поплічника росіян до 7 років за ґратами.

Комментарии