Запорізька кіберполіція викрила шахраїв, які привласнили майже 4 млн грн матеріальної допомоги вдови військового ЗСУ (Фото)

11 жовтня 2023 року кіберполіція Запорізької області викрила трьох молодиків, які допомогли шахраям заволодіти майже 4 млн гривень матеріальної допомоги, яку жінка отримала від держави у зв’язку із загибеллю чоловіка на війні.

Правоохоронці встановили, що шахраї зателефонували вдові військовослужбовця ЗСУ під виглядом оператора мобільного зв’язку. Зловмисники переконали жінку надати конфіденційну інформацію про її фінансовий номер та на деякий час вимкнути телефон. Потім замовили в оператора мобільного зв’язку послугу відновлення сім-карти.

У такий спосіб шахраї отримали доступ до онлайн-банкінгу жінки. На її рахунку знаходилося майже 4 млн грн, які жінка отримала як матеріальну допомогу від держави у зв’язку із загибеллю чоловіка на війні.

Харків’янин отримав 6 років в’язниці за незаконний обіг боєприпасів (Фото)

Надалі через зареєстровані на підозрюваних ФОП та електронні облікові записи шахраї вивели депозит жінки на підконтрольні рахунки.

Зловмисникам, які надали шахраям свої дані для використання у злочинній діяльності, оголошено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до цього правопорушення.

Кіберполіція наголошує: не повідомляйте стороннім особам інформацію про ваш фінансовий номер та банківську карту! Дотримуйтеся порад, як убезпечити свій фінансовий номер, щоб не стати жертвою шахраїв.

Комментарии