Затримано адміністратора Телеграм-каналу, що поширював конфіденційну інформацію про ЗСУ

Під час контрдиверсійних операцій на Донеччині, контррозвідка Служби безпеки виявила ще одного зрадника, який надавав ворожій стороні інформацію.

Ця особа, мешканець Покровського району, створив Телеграм-канал після початку повномасштабного вторгнення росії.

Серед підписників цього каналу були бойовики окупаційних угруповань та представники спецслужб рф, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

На своєму каналі він публікував електронні карти з відмітками про місця розташування та рух підрозділів ЗСУ на Авдіївському напрямку.

Він особисто збирав цю інформацію під час своїх візитів на місцевості, де таємно фіксував місцезнаходження українських захисників.

Також він поширював дані про наслідки російських повітряних ударів по району.

Крім цього, затриманий використовував свій Телеграм-канал для поширення фейкових новин, створених кремлівською пропагандою, щодо соціально-політичної ситуації в регіоні.

Інформатор ФСБ, який передавав локації ЗСУ поблизу Миколаєва, проведе 8 років у в’язниці

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї, руху та розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану).

Зараз він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Спільно з Донецькою обласною прокуратурою, співробітники СБУ провели комплексні заходи в Донецькій та Луганській областях.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии