Жіноча шахрайська банда: поліція виявила зловмисниць, які використовували схему «ваш родич у біді»

Схема шахрайства «ваш родич потрапив у біду» була розкрита правоохоронцями, які виявили двох жінок, причетних до цих дій.

Звернулася до поліції жінка з Краснограду, яка повідомила про дзвінок невідомої дівчини. Заявниця була проінформована, що через дії її доньки сталась травма дитини та терміново потрібні кошти на лікування. Зловмисниця, яка видала себе «співробітницею поліції», запропонувала сплатити 63 тисячі гривень, щоб уникнути притягнення до кримінальної відповідальності.

Потерпіла перерахувала 28 тисяч гривень на вказану банківську картку. Пізніше вона зателефонувала доньці і дізналась, що та на момент злочину перебувала на роботі і не скоювала жодних правопорушень.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за статтею 190, частиною 3 Кримінального кодексу України.

Масштабна шахрайська схема ліквідована: понад 10 тисяч громадян стали жертвами шахраїв (Відео)

17 травня співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області разом з працівниками Красноградського РВП, Полком поліції особливого призначення ПОП ГУНП в Харківській області та Управлінням кримінального аналізу встановили осіб, причетних до цього злочину. Зловмисницями виявилися дві жінки, 19 та 25 років, з міста Кривий Ріг. Вони протягом тривалого часу займалися шахрайством, використовуючи схему «ваш родич у біді», дзвонячи з мобільних телефонів.

Під час проведення санкціонованих обшуків у місцях проживання зловмисниць поліцейські вилучили матеріальні докази.

Також встановлено причетність жінок до ще одного злочину, в якому постраждала перерахувала шахраям понад 29 тисяч гривень.

Наразі поліцейські встановлюють причетність зловмисниць до скоєння подібних злочинів на території Харківської області та інших регіонів України.

Вирішується питання про повідомлення підозри за статтею 190 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Комментарии