Злочинне угруповання в Ужгороді займалося шахрайством під прикриттям продажу криптовалюти (Відео)

Правоохоронці Закарпаття здійснили успішну операцію проти злочинного угруповання, яке успішно реалізувало масштабну шахрайську схему.

Організатором цієї схеми був киянин, який влаштував офіс в Ужгороді та залучив до діяльності близько 20 людей. Ці люди виманювали гроші в іноземців та українських переселенців за кордоном, використовуючи кол-центр, який прикривався під бізнес з продажу криптовалюти.

Фігуранти були розподілені на різні посади, щоб забезпечити ефективне функціонування всієї схеми. Дружина організатора схеми відповідала за підбір персоналу, технічний спеціаліст займався виведенням коштів з підприємства, дніпрянин був його правою рукою, а поліграфолог проводив перевірку потенційних співробітників за допомогою технічних засобів. Решта фігурантів були операторами, які виконували найбільшу частину роботи. Їм доводилось мати особливі знання іноземних мов, таких як чеська, польська, угорська та словацька.

Кіберполіція викрила схему фінансування окупантів через криптовалютні гаманці (Відео)

Найбільша встановлена сума, яку зловмисники виманили в одного з потерпілих, склала 60 тисяч доларів США.

Правоохоронці затримали ключових фігурантів цієї схеми та повідомили їм про підозру. З них троє перебувають в ІТТ. Слідство у цій справі продовжується.

Комментарии