Які крано-маніпуляторні установки користуються попитом в Україні?

Крано-маніпуляторна установка – це такий вид підйомного механізму, який використовується, як і традиційні автомобільні крани, для завантаження і розвантаження багатотонних вантажів. Як і автокран, кран-маніпулятор може за допомогою своєї стріли виконати доставку вантажів на висоту або дистанцію.

Де зараз замовити і купити маніпулятор? Україна в наші дні може користуватись новими та вживаними установками з Італії, Австрії, Швеції, Японії, Південної Кореї, Китаю. Відомі виробники пропонують установки зі стрілами Z-подібного та L-подібного типу – так звані шарнірні та тросові крани-маніпулятори. Наприклад, тросові крано-маніпуляторні установки з L-подібною стрілою від торгової марки XCMG (Китай) ззовні конструктивно ідентичні стрілам традиційних автомобільних кранів. А ось італійські шарнірні гідроманіпулятори від торгових марок PM, Comet, FASSI виглядають інакше, хоча призначення у них таке саме.

В асортименті Заводу спецтехніки Техкомплект китайські та італійські установки від відомих заводів-виробників. Професійний досвід заводу дає змогу встановити не тількі нові крани-маніпулятори власного імпорту, а й виконати монтаж або сервісне обслуговування та ремонт давальницьких крано-маніпуляторних установок.

Як узнати ціну автомобіля з крано-маніпуляторною установкою?

На будь-який кран маніпулятор ціна формується згідно з даними основних технічних характеристик:

  • Максимальний вантажний момент (так званий момент перекидання – вантажопідйомність помножена на горизонтальний виліт стріли). Ця характеристика ключова при виборі моделі. Це головна особливість цього підйомного механізму та відмінність від автокранів, які ранжуються, насамперед, за вантажопідйомністю.
  • Максимальний гідравлічний виліт стріли 
  • Вантажопідйомність на мінімальному вильоті стріли
  • Кількість секцій стріли.

Історія появи крано-маніпуляторних установок. Де застосовуються?

Крани-маніпулятори – це спецтехніка, яка відома українському користувачу вже більше як п`ятнадцять років, хоча, крано-маніпуляторні установки винайшли набагато раніше і кран маніпулятор купити, наприклад, в Італії, Австрії або в Японії можна було доволі давно. І перші крано-маніпуляторні установки в Україну привезли саме звідси. З того часу без цього виду спеціальної техніки неможливо уявити сучасне будівництво або роботу поштових операторів, морських портів та логістичних складів.

Область застосування кранів-маніпуляторів – будівництво будинків та доріг, товарна логістика, житлово-комунальне господарство, енергетика, автомобільні та залізничні дороги тощо. 

Цей вид підйомного механізму доволі рідко встановлюється на просте вантажне шасі в базовому заводському складанні. Зазвичай кран-маніпулятор встановлюють на автомобілі з бортовими та евакуаторними платформами, самоскидальними кузовами, сміттєвозами. Також крано-маніпуляторні установки можуть базуватись на причепах, напівпричепах, тракторах, катерах. 

Теги:

Комментарии