Забезпечте свою аптечку на випадок екстрених ситуацій: перелік необхідних засобів

У кожному будинку має бути аптечка для різних екстрених ситуацій, препарати чи вироби з якої, наприклад, допоможуть обробити рану або мінімізувати наслідки травми. Ліки для неї підбирають, враховуючи десятки факторів. На думку лікарів, аптечка має складатися з медикаментів, які допоможуть надати першу допомогу до приїзду лікаря або дочекатися ранку, щоб звернутися до фахівця.

Знайти медикаменти за низькими цінами в аптеках міста та забронювати їх пропонуємо за допомогою сервісу LikiЄ. Портал спеціально створений для того, щоб спростити пошук препаратів. Сервіс лікіє дозволяє забронювати товари в аптеці у будь-який час, тому що працює 24/7. На сайті – зручна система навігації та швидкий пошук.

Довідник LikiЄ містить понад 30 тисяч сертифікованих медикаментів, у тому числі вітаміни, товари для дітей і мам, антибіотики, продукцію для косметологів.

Список основних засобів: які ліки потрібно замовити для аптечки?

Спеціалісти рекомендують до аптечки включити такі медикаменти:

  • засоби для обробки ран та перев’язки;
  • лікарські препарати (наприклад, знеболювальні, протиалергійні, заспокійливі);
  • медичні вироби.

В аптечці мають бути препарати, які вже використовувалися колись в екстрених ситуаціях, а також спеціально для кожного представника сім’ї.

Дрібні побутові травми, порізи та невеликі опіки можна обробляти самостійно без звернення за допомогою до лікаря. Ось тому обов’язково купують якийсь антисептик або 96% етиловий спирт, який ефективно знищує мікроорганізми та очищує рану. До дешевих і водночас ефективних антисептиків відносять перекис водню, зеленку, «Фукорцин Лікол». Для промивання рани у дорослих та дітей також використовують хлоргексидин.

До необхідних компонентів домашньої аптечки відносяться різні типи перев’язувальних матеріалів і засобів для фіксації:

  • великий по ширині стерильний бинт;
  • маленький бинт;
  • вата або стерильні пов’язки з нетканого матеріалу;
  • еластичний бинт;
  • кілька видів пластиру.

Проста домашня аптечка також включає такі лікарські препарати:

  1. Ліки, що знеболюють, – це нестероїдні протизапальні засоби: парацетамол, ібупрофен, аспірин. Медпрепарати допомагають не лише знеболити, а й знижують температуру.
  2. Спазмолітичні препарати – прибирають спазм гладкої мускулатури та допомагають усунути біль. До цієї категорії відносять дротаверин, папаверин, папазол.
  3. Засоби від отруєння – складаються із сорбентів, які допомагають вивести з організму токсини та шкідливих бактерій: «Смекта», активоване вугілля, «Полісорб», «Ентеросгель».
  4. Заспокійливі препарати – використовують для зняття тривоги та непередбачених переживань: таблетки валеріани, валідол чи корвалол.
  5. Ліки проти застуди – для зменшення нежиті необхідні прості судинозвужувальні краплі. Від болю у горлі часто купують пастилки для розсмоктування.
Теги:

Комментарии