Як вибрати диван для кожної з кімнат дому

Саме диван слід без перебільшення назвати дійсно унікальним видом м’яких меблів. Він може бути класичним або модерновим, величезним або мініатюрним, але уявити свою оселю взагалі без нього сьогодні вже неможливо. 

Тому ми хочемо розібратися, як вибирати диван для дому, більш того, для кожної з кімнат. Так, діють різні правила. Та модель, яка чудово підходить для вітальні, може виявитися недоречною для спальні, й навпаки. 

То ж на що звертати увагу, якими міркуваннями користуватися? Пропонуємо піти по кімнатах і подивитись, які правила купівлі актуальні для кожної з них.

Який ти, диван для вітальні?

Приготуйтесь до того, що він стане центральним елементом інтер’єру. Саме на ньому ви будете дивитися з дітьми мультики, чаювати з батьками, або насолоджуватися грою улюбленої футбольної збірної разом з друзями. 

Тому диван для дому, що чудово підходить для вітальні, зазвичай:

  • великий та — можливо, але не обов’язково — кутовий, задля розумної економії корисного простору кімнати;
  • з високою спинкою та широкими підлокітниками, на які так зручно відкинутися під час сімейних розваг, прийому гостей або буденного відпочинку;
  • з глибокими сидіннями, щоб забезпечити комфорт водночас 5-6 дорослим людям.
Фото https://aklas.ua/. Диван Embawood Луна

Так, це габаритні меблі — в усіх випадках, крім одного. Виключення можна зробити для маленької вітальні: в такую кімнату дійсно краще придбати невеликий диван. Але він повинен бути яскравим — щоб відвернути увагу від помірних розмірів приміщення.

Найкращий диван для спальні

В цьому випадку багато що залежить від характеру використання. Для організації буденного сну гарним вибором буде диван-ліжко, так звана єврокнижка. Потрібно тільки, щоб механізм розкладання в нього був надійним, матрац — пружинним, а поверхня — рівною. Велику кількість таких моделей може запропонувати інтернет-магазин меблів АКЛАС та багато хто ще, вони не є якоюсь дивиною.

Для гостьової ж кімнати, де спальне місце використовуватиметься час від часу, або для маленького приміщення варто придбати диван-акордеон, адже в складеному стані він дуже компактний. Ще один цікавий варіант — модель з нішею для білизни. 

Диван для дитячої кімнати

Це водночас і полігон для ігор, і кінозал, і навіть їдальня з куточком для художньої творчості. Диван повинен подобатися дитині, але разом з тим він має бути:

  • безпечний — з округленими елементами, без гострих чи виступаючих частин, з покритим поролоном каркасом, без твердих поверхонь;
  • ергономічний — з матрацом, що підходить дитині за віком;
  • зручний у користуванні — з простим механізмом розкладки;
  • високий — зі спинкою, достатньо великою для того, щоб дитині не доводилося спиратися на прохолодну стіну;
  • немаркий — з дихаючою гіпоалергенною оббивкою, яку можна без проблем почистити.
Фото https://aklas.ua/. Диван Сіді М Теодор

Таких моделей вистачає серед єврокнижок, акордеонів та дельфинів. 

Зважайте на ці нюанси й зможете підібрати чудовий диван для кожної з кімнат дому.

Теги:

Комментарии