COVID-19 у Харкові: Останні статистичні дані про кількість нових випадків на 12 квітня

У Харкові за минулу добу зареєстрували 55 нових випадків зараження COVID-19.

Про це повідомляє Харківський обласний центр контролю та профілактики захворювань. Загалом за день в області зареєстровано 136 нових випадків зараження коронавірусом.

З початку пандемії у Харкові та області коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили у 319 546 осіб. На щастя, ніхто не помер від ускладнень, спричинених COVID-19 за останню добу. Одужали від хвороби 310 392 людей, а 1810 осіб перебувають на медичному спостереженні.

COVID-19 в Харкові: повідомлено про 51 новий випадок захворювання

Хворі на COVID-19 зафіксовані в усіх районах Харківської області, проте найбільша кількість нових випадків була зареєстрована в Харківському районі, де хворобу підтвердили у 84 осіб (з них 55 – мешканці міста Харкова). У Лозівському районі зафіксували 17 нових випадків, по 13 – у Красноградському та Чугуївському районах, а по 3 – у Богодухівському, Ізюмському та Куп’янському районах області.

Станом на 12042023
Мапа 12042023

Попри затримане масове вакцинування українського населення, важливо дотримуватись всіх заходів безпеки, таких як носіння масок, дотримання соціальної дистанції та гігієнічних правил, щоб запобігти поширенню COVID-19.

Крім того, пресцентр держустанови вважає за потрібне у зв’язку зі збільшенням кількості невакцинованих осіб, що сталося через відтермінування вакцинації у зв’язку з пандемією коронавірусу та військовими діями на території країни, розвінчати декілька найпоширеніших міфів про вакцинацію. Для цього необхідно звернути увагу на основні міфи та розповсюджені помилкові уявлення про вакцини.

Міф №1: Краще перехворіти та виробити природний імунітет.

Факт: Попри те, що після хвороби імунітет сформується, існує високий ризик ускладнень, таких як параліч при поліомієліті, ураження серця при дифтерії, пневмонія та ураження мозку — при корі та вітряній віспі тощо.

Міф №2: Вакцинація перевантажує імунну систему дитини.

Факт: Вакцинація не може перевантажити імунну систему. При хворобі навантаження на імунітет значно вище, ніж при вакцинації. Навіть якщо введено вакцини проти 10 інфекційних захворювань, навантаження на імунну систему дитини буде меншим, ніж під час хвороби.

Міф №3: Вакцини спричиняють аутизм дітей.

Факт: Це один із найбільш поширених міфів щодо вакцинації. Таку інформацію вперше опублікував у 1998 році лікар Ендрю Уейкфілд у статті про зв’язок між вакциною проти кору, краснухи, паротиту та аутизмом. Проте, при детальному дослідженні цього питання з’ясувалося, що він сфальсифікував всі факти.

Комментарии