Харківська міська рада домовляється про передачу науково-дослідного інституту в комунальну власність

Вже більше пів року Харківська міська рада працює над питанням передачі Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності (УкрНДІпротезування) на баланс ОТГ. Зацікавленість у передачі інституту до комунальної власності Харкова обумовлена потребою забезпечення медичної допомоги у галузі протезування як цивільному населенню, так і захисникам України.

Колектив УкрНДІпротезування звернувся до Харківського міського голови у листопаді минулого року з проханням ініціювати передачу їхньої установи до комунальної власності територіальної громади. Ця ініціатива виникла через обставини передачі інституту під управління Фонду державного майна України, що викликало занепокоєння з приводу можливої приватизації.

Необмежена кількість спроб: зміни в правилах складання іспитів для водіїв

В умовах дії воєнного стану, спровокованого військовою агресією російської федерації, діяльність УкрНДІпротезування фактично набула стратегічного значення для надання медичної допомоги. Це стало причиною одностайного ухвалення рішення Харківською міською радою про звернення до Кабінету Міністрів України та Фонду державного майна України з ініціативою щодо безоплатної передачі майнового комплексу УкрНДІпротезування в комунальну власність міста.

Ухвалене рішення також надає згоду на прийняття інституту до комунальної власності з зобовʼязанням використовувати його за призначенням та забороною продажу приватним особам.

Зараз Харківська міська рада очікує ухвалення відповідного рішення від Фонду державного майна України, щоб здійснити передачу УкрНДІпротезування до комунальної власності міста Харкова.

Комментарии