Харківська міська рада пояснила мету обліку пасажирів у громадському транспорті

27 березня пасажири повідомили, що в деяких тролейбусах у Харкові проводять опитування. Анкета складається з близько семи питань, включаючи запитання про те, чи належать пасажири до певних категорій: учасники бойових дій, члени родини загиблого (померлого) ветерана війни, учасники війни, пенсіонери (громадяни похилого віку, ветерани праці, діти війни), особи з інвалідністю або “платні пасажири”.

Міська рада Харкова підтвердила проведення опитування в громадському транспорті, але запевнила, що це не для повернення коштів за проїзд.

“Щоб удосконалити маршрутну мережу та оптимізувати структуру рухомого складу, у Харкові досліджують пасажиропотік”, — пояснюють представники міськради.

За інформацією департаменту інфраструктури, облік пасажирів проводять працівники депо. Анкетування має на меті визначити, як часто мешканці Харкова користуються громадським транспортом (трамваї, тролейбуси, автобуси), а також до якої категорії вони належать. Зокрема, департамент хоче з’ясувати, які пільговики найбільше користуються транспортом, скільки переселенців користуються ним, і де слід відкрити новий маршрут. Введення плати за проїзд наразі не планується.

Зіткнення тролейбуса з деревом у Харкові: водій раптово помер за кермом

“Іван Кузнєцов (директор департаменту інфраструктури – ред.) підкреслив, що про повернення оплати за проїзд у пасажирському транспорті мова не йде, він залишається безкоштовним, а анкетування проводиться тільки з метою вдосконалення транспортної системи”, — сказано у дописі на сторінці Харківської міської ради у Facebook.

тр

Комментарии