Харківський обласний центр онкології отримує нове обладнання (Відео)

Заступниця начальника Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Олена Логвинова повідомила про те, що Харківський обласний центр онкології буде оснащений новим обладнанням.

Центр надає медичну допомогу пацієнтам за 16 спеціальностями та кількома напрямками, включаючи хірургічну допомогу, хімієтерапію та променеву терапію.

«Харківський обласний центр онкології – це надкластерний, високоспеціалізований заклад охорони здоров’я, який надає допомогу пацієнтам з передпухлинною патологією та онкологічними захворюваннями. У складі онкоцентру є всі необхідні діагностичні підрозділи, реанімаційне відділення, відділення анестезіології, операційні блоки, поліклініка. Також працюють сім мультидисциплінарних комісій», – зазначила Олена Логвинова.

Матір убитого росіянами немовляти на Харківщині знаходиться в реанімації у важкому стані

У 2023 році до поліклініки онкоцентру було здійснено 38 тисяч звернень, з них 9357 первинних. В онкоцентрі протягом 2023 року надали 4 704 пріоритетних послуги.

«Наприкінці літа 2023 року онкоцентр порушив питання щодо придбання апарату брахітерапії. Харківська обласна військова адміністрація позитивно і оперативно розглянула це питання. Восени вже розпочався процес закупівлі і наприкінці 2023 року обладнання надійшло. Наразі завершуються ремонтні роботи у приміщенні, яке облаштовується для апарату. Також МОЗ здійснив закупівлю лінійних прискорювачів у 2023 році і невдовзі онкоцентр має отримати ще й таке обладнання», – прокоментувала заступниця начальника ХОВА.

Комментарии