Керував автівкою у нетверезому стані: міського голову Валок позбавили прав

Коломацький райсуд Харківської області засудив міського голову Валок, Валерія Скрипніченка, за керування автівкою у стані алкогольного сп’яніння.

За рішенням суду, встановлено, що Валерій Скрипніченко скоїв правопорушення 17 лютого 2023 року о 16:20 на трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський у Харківській області. Патрульні зупинили його авто, Skoda Rapid, через небезпечне поводження на дорозі, включаючи обгони по узбіччю. Двоє свідків, військові, викликали поліцію та зазначили, що водій здавався нетверезим.

Під час огляду водія були виявлені ознаки алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з рота, порушення координації рухів та мови. Однак під час огляду в медичному закладі він відмовився від присутності двох свідків. Патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

На судовому засіданні Валерій Скрипніченко підтвердив, що був нетверезим під час поїздки, але стверджував, що не керував автівкою.

У Харкові п’яний пасажир впав на колію метро

Згідно зі свідченнями військових, в автівці, окрім обвинуваченого, дійсно була ще одна особа — дівчина, але вона була на пасажирському сидінні, тоді як за кермом перебував саме Скрипніченко.

Суд ухвалив рішення призначити стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17000 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Адвокати мера намагались закрити справу, але суд визнав його провину у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии