Правоохоронці викрили міжрегіональну злочинну групу, яка грабувала та тероризувала громадян України (Фото)

Правоохоронці викрили міжрегіональну злочинну групу, яка займалася крадіжками, грабежами та розбоями у різних регіонах України.

Група складалася з семи осіб, які мешкали у Києві, Харкові, Одесі та Сумській області. Вони ретельно планували свої злочини, підшуковуючи жертву, збираючи про неї інформацію та відпрацьовуючи шляхи втечі.

Один з епізодів злочинної діяльності групи стався влітку 2023 року в Одесі. Учасники групи проникли до приватного будинку підприємця, нанесли господарям тілесні ушкодження та зв’язали їх. Отримавши доступ до сейфу, вони заволоділи грошовими коштами на суму близько 1,75 мільйона гривень та ювелірними виробами.

У Харкові затримали двох чоловіків, які вкрали гаманець у пасажирки маршрутки

Ще один випадок стався в центрі Києва. Там злочинці незаконно заволоділи грошовими коштами у сумі близько 2,3 мільйона гривень, ювелірними виробами та іншими цінними речами.

У листопаді 2023 року в Харкові правоохоронці затримали учасників групи під час замаху на відкрите заволодіння чужим майном, поєднаного з проникненням у житло.

За місцем мешкання, в офісних приміщеннях і транспортних засобах проведено 24 обшуки. Вилучено ювелірні прикраси, дорогоцінне каміння, зброю, автомобілі, грошові кошти, а також знаряддя, яке використовувалося у злочинній діяльності.

Слідство у справі триває.

Комментарии