Рада оборони Харківщини заборонила повернення дітей до населених пунктів, звідки проводилася примусова евакуація

Начальник Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов повідомив про прийняте рішення щодо заборони повертання дітей до населених пунктів, яких примусово евакуювали через постійні обстріли.

Про це Олег Синєгубов повідомив у ефірі телемарафону “Єдині новини”.

На сьогодні близько 275 дітей потребують евакуації з небезпечних територій, із них 89 вже евакуйовано. Як зазначив Олег Синєгубов, обстріли цивільних населених пунктів тривають у північному, східному та південно-східному напрямках, включаючи місто Куп’янськ. З цієї причини тривають заходи щодо примусової евакуації населення.

Вандали пошкодили скіфські баби біля Історичного музею в Харкові (Фото)

“Продовжуються обстріли цивільних населених пунктів на північному, східному та південно-східному напрямках. Ворог постійно обстрілює більш ніж 20 населених пунктів, зокрема, місто Куп’янськ. Тому тривають заходи обов’язкової евакуації у примусовий спосіб. Наша мета – вивезти з трьох громад абсолютно всіх дітей”, — підкреслив він.

Він також повідомив, що деякі особи, які раніше були евакуйовані, повертаються на небезпечну територію. З метою запобігання поверненню дітей до небезпечних зон було визначено, що загальна кількість населених пунктів у Куп’янському районі, де заборонено повертати сім’ї з дітьми, складає 66.

Нагадаємо, що для отримання допомоги з евакуації громадяни можуть звертатися до Єдиного координаційного гуманітарного центру за номером: 0800339291. Номер є безкоштовним і працює цілодобово. Крім того, щоденно з 9:00 до 16:00 доступна “гаряча лінія” Куп’янської районної військово-цивільної адміністрації для жителів громади за номером: +380989412300.

Комментарии