Розвиток програми “Доступні ліки” на Харківщині: відбулася зустріч для обговорення майбутніх планів (Фото, Відео)

Під час зустрічі, яка відбулася сьогодні, 23 жовтня, начальник ХОВА Олег Синєгубов та керівниця Національної служби здоров’я України Наталія Гусак розглядали питання подальшого розвитку програми “Доступні ліки” на території Харківської області.

Про це повідомили на офіційному сайті Харківської обласної військової адміністрації.

Нарада, під час якої були оголошені результати роботи програми та обговорено майбутні плани, була важливим кроком у співпраці між місцевим управлінням охорони здоров’я та національною службою.

“На сьогодні урядова програма «Доступні ліки» на Харківщині діє у 872 аптеках. Цьогоріч жителям регіону було виписано понад 720 тисяч електронних рецептів, за якими аптеки вже отримали більше 215 мільйонів гривень компенсації від НСЗУ. Будемо поглиблювати взаємодію з Національною службою здоров’я України та стимулювати нові аптеки долучатися до програми. Крім цього, активно працюємо над тим, аби більш активно інформувати пацієнтів про можливості й переваги програми «Доступні ліки»”, — наголосив Олег Синєгубов.

Харків може відмовитися від медичної системи Helsi та розробити власну

Наталія Гусак, очільниця НСЗУ, додала, що програма реімбурсації продовжує розширюватись навіть у ситуації воєнного конфлікту. Вона зазначила, що до переліку “Доступних ліків” належить понад 500 найменувань препаратів для різних захворювань. Уряд також додав до цієї програми знеболювальні препарати для паліативних хворих і тест-смужки для визначення рівня глюкози у крові.

“Важливо, щоб кожен українець, який потребує ліків за програмою реімбурсації «Доступні ліки», знав про таку можливість та мав змогу отримати необхідні ліки недалеко від місця проживання. Задля розширення доступності програми реімбурсації для пацієнтів продовжуємо розвивати тісну взаємодію Національної служби здоров’я України з органами державної влади та місцевого самоврядування”, — підкреслила Голова НСЗУ Наталія Гусак.

Комментарии