Сапери провели обстеження приватних будинків у селищах Харківської області (Фото, Відео)

Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій успішно виконали понад 21 тисячу із загальної кількості близько 23 тисяч заявок на розмінування, що надійшли від мешканців Харківської області. Останнім часом піротехніки зосереджувалися на проведенні робіт у розчищених населених пунктах та дачних кооперативах Харківського району.

Повертаючись до своїх домівок, місцеві жителі стикаються з тим, що залишили за собою окупанти. Розграбовані та пошкоджені будинки, зруйнована інфраструктура, зламані електролінії та спалені ліси. Практично всю територію цих населених пунктів забруднено різними вибухонебезпечними предметами, повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Здетонувала в руках: мешканець Харківської області постраждав від вибуху міни

Сапери провели обстеження приватних будинків у селищі Слатине та на дачному кооперативі “Крило 1”. Там були виявлені та безпечно усунені мінометні міни, артилерійські снаряди, носії залізних стовпів для ракетних систем “Град” і залишки некерованих авіаційних ракет.

Зауважено, що головна мета піротехнічних підрозділів ДСНС, як і раніше, полягає у розмінуванні розчищених територій, зокрема електричних та газових мереж, а також об’єктів критичної інфраструктури.

Комментарии