У Гусарівці на Харківщині відкрили сироварню та морозивний цех (Фото)

Гусарівка, село в Ізюмському районі, яке зазнало значних пошкоджень внаслідок російської агресії, тепер має свою сироварню та морозивний цех. Незабаром морозиво, що вироблятиметься у Гусарівці, буде продаватися у Центральному парку Харкова.

Гусарівка перебувала під окупацією у перші тижні вторгнення, але в кінці березня вона була звільнена Збройними Силами України. У селі не було газу до минулого осені, а світло включили лише 31 грудня, після восьми місяців перерви. Багато будинків було руйновано, оскільки село перебувало у зоні активних бойових дій, і більшість будівель отримали значні пошкодження.

Директор СТОВ “Гусарівське”, Юрій Вовченко, розповів, що до початку вторгнення їх виробництво отримувало до 12 тисяч літрів молока щодня, але зараз ця цифра знизилася до 500 літрів на день через втрату худоби. Крім того, пошкоджено виробничі приміщення та сільськогосподарську техніку.

Відкриття сироварні є одним із кроків на шляху до відновлення села та новим досвідом для його мешканців. Наразі в селі виробляють три види сиру — “Адигейський”, бринзу та творог. Також розпочато виробництво морозива.

У Харкові та області дозволили відкрити школи та садочки: подробиці

Продукція з сироварні покупається місцевими жителями, мешканцями навколишніх сіл та жителями Харкова. Незабаром морозиво з Гусарівки зможуть спробувати і жителі столиці, оскільки його продаж буде організований у Центральному парку.

Потужності дають змогу виготовляти, окрім сиру та морозива, і сметану, проте через нестачу молока ця продукція виробляється в обмежених обсягах. Метою підприємства є постійне збільшення чисельності худоби до 1000 голів, що забезпечить збільшення обсягів виробництва та створення нових робочих місць.

Комментарии