У Харківській області побудують нові укриття для освітніх закладів та проведуть капітальний ремонт існуючих

У Харківській області планують облаштувати 2 нових укриття та капітально відремонтувати 9 укриттів у закладах освіти.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

За його словами, на це передбачено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 224,6 мільйона гривень. Співфінансування місцевих бюджетів становить 40,2 мільйона гривень.

«Загальна потреба в захисних спорудах у закладах освіти Харківської області на сьогодні становить 1356. Наразі в закладах освіти функціонують 125 захисних споруд, зокрема 10 сховищ. Також нараховується 407 найпростіших укриттів», – повідомив Олег Синєгубов.

На Харківщині реалізують проєкти для підтримки ментального здоров’я дітей

Як розповів під час онлайн-включення Пісочинський селищний голова Олег Чернобай, в одному з навчальних закладів громади облаштовано сучасне укриття, розраховане на понад 700 людей та обладнане смартсистемою дистанційного відкривання дверей під час сигналу повітряної тривоги й системою відеоспостереження.

«Ми вже підготували проєктно-кошторисну документацію для того, щоб побудувати на території громади нові сучасні протирадіаційні укриття з властивостями сховища класу А-1. Вже пройшли відповідні експертизи й готуємо документи для подання тендеру», – зазначив Олег Чернобай.

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника ДСНС України Володимир Демчук запевнив, що фахівці ДСНС України готові організувати проведення семінарів зі співробітниками громад щодо вимог, викладених у ДБН 2.2.-5:2023.

Комментарии