У Харківській області використовуватимуть експериментальну техніку для розмінування

У Харківській області понад 570 тисяч гектарів посівних площ є небезпечними для проведення будь-яких робіт через наявність мін та боєприпасів. Проте, влада області робить кроки для забезпечення безпечного доступу до цих земель. Зокрема, планується використання експериментальних технологій для розмінування полів.

Про це повідомив начальник ХОВА, Олег Синєгубов.

За його словами, переговори щодо отримання експериментальної техніки для проведення розмінування вже тривають. Наразі більшу частину області можна розмінувати вже зараз, адже міжнародні організації, які проходять сертифікацію та одержують дозволи на проведення гуманітарного розмінування, готові допомогти.

Зокрема, фонд відомого американського благодійника Говарда Баффета готовий профінансувати постачання техніки для розмінування. Це дозволить врятувати тисячі життів місцевих мешканців, які щоденно змушені ризикувати своїм життям, пересуваючись по небезпечних зонах.

Харків’ян попередили про звуки вибухів

Попри активні бойові дії в регіоні, сільгосппідприємства Харківської області продовжують свою діяльність. Минулого року було зібрано 2,4 млн тонн зернових та зернобобових культур, що задовольнило як експортні потреби, так і внутрішній ринок. Цього року планується провести весняно-польові роботи на площі 634 тисяч гектарів, що на 18% більше, ніж торік. Крім того, озимі засіяли на площі 213 тисяч гектарів.

За інформацією директора Департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрія Дорожка, понад 270 підприємств тваринництва та рослинництва на Харківщині постраждали внаслідок дій окупантів, а також було пошкоджено або знищено 322 одиниці сільськогосподарської техніки.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии