У Харкові затримані грабіжники, які нападали на літніх жінок

Салтівська окружна прокуратура Харкова підготувала та відправила до суду обвинувальний акт щодо чоловіка з обвинуваченням у грабежі, вчиненому повторно в умовах воєнного стану. За цей злочин зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі, справу буде розглядати Московський районний суд м. Харкова.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 33-річний харків’янин, який вже мав судовий запис за майнові злочини, вирішив повернутися до кримінальних справ та викрадав золоті ланцюжки зі шиї перехожих. У вересні цього року, дві жінки похилого віку, 77 та 69 років, стали його жертвами.

Також ідентифіковано інших зловмисників: двох чоловіків, 32 та 40 років, мешканців Лозової, які попередньо мали кримінальні справи та відбували ув’язнення, але вирішили не припиняти злочинну діяльність.

ДБР викрило у Києві безпрецедентну схему ухилення від мобілізації за участі працівників ТЦК (Фото, Відео)

У жовтні цього року вони пограбували 65-річну жінку, яка знімала гроші з банкомату. Після того як жінка сіла на лавку, грабіжники підійшли до неї, один із них вдарив жінку в обличчя, а інший взяв її сумку.

Крім цього, у вересні 32-річний чоловік вчинив ще одну крадіжку, викравши банківську картку у жінки, якою надалі користувався для покупок в магазинах.

Окружною прокуратурою Лозової Харківської області обом зловмисникам пред’явлено обвинувачення в грабежі в умовах воєнного стану, і 32-річному чоловіку додатково у крадіжці. За цими злочинами обвинуваченим загрожує відповідальність згідно з кримінальним кодексом України.

Розкриття і документування злочинів було здійснено у співпраці зі слідчими поліції.

Комментарии