«Я человека сегодня убил»: справа щодо військового рф, що розстріляв цивільне авто з подружжям, скерована до суду

Харківська обласна прокуратура передала до суду справу щодо російського військовослужбовця, який відкрив прицільний вогонь по автомобілю з подружжям. За даними слідства, 26-річний російський військовослужбовець вчинив порушення законів та звичаїв війни, спланувавши замах на умисне вбивство двох цивільних осіб.

Інцидент стався 23 червня минулого року, коли подружжя з Донеччини їхало на власному автомобілі до міста Бахмут для евакуації літніх хворих батьків. Біля села Велика Комишуваха Ізюмського району їх автомобіль був розстріляний російськими військовими.

Жінка спробувала врятувати чоловіка, але обстріл тривав. В той самий час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автівки. Жінка побачила радіокоптер, що проводив розвідку, він й вивів її до бази українських військових.

Окупанти думали, що чоловік помер, тож скинули його тіло у траншею. Однак, після 30 годин чоловік прийшов до тями та самотужки дійшов до бази Збройних Сил України.

За даними радіоперехоплення, встановлено особу російського військовослужбовця, який відкрив вогонь по автомобілю з подружжям. Він є мешканцем москви, старшим лейтенантом, командиром 1-ї мотострілецької роти 1-го мотострілецького батальйону 15-го мотострілецького полку 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії Західного Військового Округу. За підтвердженими даними, під час телефонної розмови з дружиною, він сказав, сміючись у слухавку: “Я человека сегодня убил”.

«Я человека сегодня убил»: правоохоронці ідентифікували російського командира, який обстріляв авто з подружжям на Харківщині

Судовий процес проти цього російського військовослужбовця буде відбуватись заочно у Барвінківському районному суді Харківської області. Досудове розслідування — СУ ГУНП в Харківській області. Засуджений буде притягнутий до відповідальності за порушення законів та звичаїв війни та поєднаного замаху на умисне вбивство двох цивільних осіб.

Комментарии