Закриття коронавірусного відділення в Харківській лікарні: причини та пояснення

Кількість хворих на коронавірус в Харківській області зменшується, тому в обласній клінічній лікарні міста Харкова прийнято рішення закрити відділення, яке спеціалізувалося на лікуванні хворих на цей вірус.

Про це повідомив Максим Хаустов, директор Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, під час брифінгу, який відбувся сьогодні, 15 червня.

Він пояснив, що основна інфекційна лікарня має достатньо місць для лікування хворих, тому витрати на утримання окремого відділення та медичного персоналу виявилися неефективними.

Головний санлікар підтвердив: холери на підтоплених територіях немає

“Ковідне відділення зараз там не потрібне, тому що основна інфекційна лікарня не завантажена, там усього достатньо. Тому утримувати просто відділення і платити великі кошти бригаді, яку потрібно утримувати, це недоцільно для самої лікарні. Ми забезпечені місцями і ліками для лікування ковід. Зараз ми бачимо зниження захворюваності. Тому і потрібно закривати”, — сказав Хаустов.

Також він зазначив, що зараз спостерігається зниження кількості хворих на коронавірус. У період піка захворюваності відділення коронавірусу мало 100 ліжок, але тепер частково його простір буде використаний для офтальмологічного відділення, яке існувало там до початку епідемії коронавірусу.

Комментарии