Запобіжний захід екскерівнику СБУ Харківщини Дудіну продовжили на 2 місяці

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому начальнику управління СБУ в Харківській області Роману Дудіну.

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на адвоката Дудіна, Олександра Кожевнікова.

Рішення було ухвалено 21 грудня. Екскерівник обласного управління СБУ перебуватиме під вартою ще 60 днів.

Адвокат Дудіна Олександр Кожевніков повідомив, що не вважає клопотання про продовження тримання під вартою обґрунтованим та планує оскаржувати його.

“Нами було подано заперечення на вказане клопотання разом з відповідями, які спростовують версію обвинувачення. Однак суд не хоче брати їх до уваги, нібито розглядаючи, що зараз не та стадія. Зараз стадія не розгляду доказів сторони захисту і суд не хоче брати їх до уваги. Наскільки ми розуміємо, вони не беруть докази до уваги, розуміючи, що у такому випадку вони будуть змушені просто відпустити Романа”, — сказав Кожевніков.

ЗСУ за добу відбили 19 атак росіян біля Синьківки Куп’янського району

Крім того, адвокат Дудіна відкидає усі обвинувачення у бік свого клієнта.

“Сторона обвинувачення інкримінує моєму клієнту державну зраду, незаконне залишення місця служби й непокору. Нами були отримані відповідні документи від Генерального штабу, від Головного управління служби безпеки України, які зазначають, що наш клієнт ніколи не був у підпорядкуванні Збройних сил України, підпорядкувався лише Службі безпеки України й виконував лише їхні накази”, — сказав адвокат.

Комментарии