15 років або довічне: у Харкові судитимуть коригувальника ракетного удару по університету ім. Бекетова

У Дзержинському райсуді міста судитимуть 60-річного Андрія Нечепоренка, якого обвинувачують у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, чоловіку оголосили підозру, зараз він перебуває під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 5 лютого 2023 року росіяни завдали два ракетні удари ракетами С-300 по центру Харкова, внаслідок чого було пошкоджено будівлю Харківського національного університету міського господарства імені О.Бекетова та житлові будинки.

7 лютого правоохоронці затримали біля будивлі вишу чоловіка на велосипеді з GoPro, коли той фіксував наслідки ракетного теракту росіян. Ймовірно, він думав, що на нього не звернуть увагу, але за ним, як з’ясувалося, вже давно спостерігали співробітники СБУ.

Ворожим агентом виявився 60-річний методист Академії безперервної освіти, а також велосипедист і марафонець Андрій Нечепоренко. За даними слідства, чоловік активно співпрацював з російською розвідкою: на власному велосипеді він їздив по Харкову та збирав для представників країни-агресора інформацію про розташування блокпостів, укріплень сил оборони та місць дислокації ЗСУ.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии