40 підприємств і 30 газових свердловин: СБУ арештувала майно підсанкційного олігарха і екснардепа Новинського

За матеріалами Служби безпеки арештовано майно проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору. До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива. Як повідомили у пресслужбі СБУ, загальна сума арештованого майна становить більше ніж 3,5 млрд грн.

Більш ніж 5,6 млрд грн: СБУ заарештувала майно Оксани Марченко

Встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об’єкти на декілька афілійованих комерційних структур. Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Наразі Мін’юстом вже скасовано незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств олігарха.

У кримінальному провадженні за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору), правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів. Виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу. Розслідування триває.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии