Адвокат заволодів 10 тис. доларів США клієнта, обіцяв вирішити справу в суді

Після розслідування, Офіс Генерального прокурора притягнув адвоката до відповідальності за підозрою у шахрайстві та спробі надати неправомірну вигоду службовій особі, яка має особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України).

За результатами слідства, встановлено, що адвокат через обман, шахрайство та загрози, незаконно заволодів 10 тисячами доларів США коштів свого клієнта. Він намагався переконати клієнта, що ці кошти потрібні для передачі суддям Касаційного адміністративного суду для рішення справи на користь клієнта, але фактично мав намір використати ці гроші на власні потреби.

Завершено розслідування діяльності групи шахраїв, які ошукували людей за схемою «Друг просить у борг»

Попередньо, підприємець із Рівненщини вже виграв два судові рішення, оскаржуючи рішення Державної податкової служби про нарахування податків. Звернувшись до адвоката, він шукав юридичну консультацію з метою оскарження податкового рішення. Після розуміння неправомірних дій адвоката, клієнт звернувся до правоохоронних органів.

Під час обшуків у кабінеті підозрюваного правоохоронці вилучили техніку, на якій була переписка між адвокатом та клієнтом, а також знайшли 10 тисяч доларів США, які були приховані в принтері.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування проводиться спільно Національною поліцією України та Службою безпеки України.

Комментарии