Бив молотком і не давав дихати: “народному поліцейському” з Харківської області висунули підозру за катування мешканців

Управління СБУ в Харківській області заочно повідомило про підозру 40-річному Володимиру Самойлову щодо жорстокого поводження з цивільним населенням. Під час окупації чоловік займав посаду “в. о. керівника народної поліції Липецької ОТГ”. Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України.

Як поінформували в Харківському антикорупційному центрі, слідчі дізнались щонайменше про три епізоди катувань за участю Самойлова. Так, у березні минулого року військовослужбовці рф викрали із власного будинку мешканця села Стрілеча Василя Дацюка, після чого його відвезли до митного пункту пропуску “Гоптівка”, де в підвальному приміщенні була облаштована катівня. Там Дацюка тримали 10 днів у жахливих умовах. Під час проведення так званих “допитів” у нього хотіли дізнатись інформацію щодо розташування позицій підрозділів ЗСУ. Коли Дацюк змовчав, йому почали наносити удари. Серед осіб, які били та катували Дацюка, він упізнав Володимира Самойлова, з яким був знайомий із 2007 року. Самойлов наносив удари дерев’яним молотком по голові та тулубу, а також лив воду через рушник на обличчя Дацюку, блокуючи тим самом доступ повітря для дихання.

Ставили мітки розпеченим залізом: слідчі встановили особу росіянина, який катував АТОшників на Харківщині

Володимира Онуфрієва з села Стрілеча Самойлов затримав особисто в березні 2022 року. Онуфрієва також відвезли до пункту пропуску “Гоптівка”, де протримали 10 днів і також катували, зокрема й Самойлов (наносив удари дерев’яним молотком по руках та ногах), намагаючись отримати інформацію щодо позицій ЗСУ, учасників АТО і т. ін. Онуфрієву під загрозою фізичної розправи над донькою та онуками запропонували працювати водієм у незаконно створених органах влади, на що він вимушено погодився.

Третій епізод катувань стався у серпні минулого року, коли у Липцях військовослужбовці рф приїхали на БТР до будинку місцевого мешканця Віктора Сіліна та викрали його. Чоловіка відвезли до іншої катівні у підвальному приміщенні однієї з багатоповерхівок Стрілечої. Там він пробув місяць. Якось до камери зайшов Самойлов і побив Сіліна гумовою палкою за те, що він назвав представників так званої “лнр” гестапівцями.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии