Блогерку, яка під час окупаціїї піарила росіян на Харківщині, оголосили в розшук

СБУ оголосила в розшук пропагандистку, блогерку, керівницю пресслужби так званого “голови військово-цивільної адміністрації Харківської області” Анастасію Рублевську за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, колабораційну діяльність та виправдовування збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 110, ч.6 ст. 111-1, ч.2 ст. 436-2, ч.3 ст. 436-2 КК України). Про це стало відомо з сайту МВС.

Блогеру “Потону” з Харкова, який утік до Росії, оголосили ще одну підозру

Як проінформували в Харківському антикорупційному центрі, до “посади” в окупантів Рублевська працювала у пресцентрі луганського вишу. У Харківській області вона з’явилася після окупації частини регіону разом із гауляйтером Ганчевим, паралельно запустивши Youtube та Telegram-канали. Дівчина займалась пропагандою росіян на окупованих на той момент територіях регіону, зокрема, робила сюжети, розповсюджувати фейки та ІПСО російської пропаганди, звинувачуючи ЗСУ в обстрілах населених пунктів Харківської області. У вересні 2022 року після контрнаступу української армії пропагандистка втекла.

Ухвалою Шевченківського райсуду Києва від 25 квітня цього року Рублевській заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На 14 листопада заплановане підготовче засідання з розгляду її справи.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии