ДБР та СБУ прийшли з обшуками до керівника Харківського антикорупційного центру

Держбюро розслідувань та оперативники СБУ прийшли з обшуками до керівника Харківського антикорупційного центру Дмитра Булаха, який зараз є військовослужбовцем Нацгвардії.

“Маючи на руках ухвалу суду про проведення обшуків, вони з’явилися за місцем проживання ти вимагали надати відомості, пов’язані з проходженням військової служби. Так, не у командування військової частини, а саме вдома. Сприймаємо це як продовження кампанії тиску на представників громадського сектору України. Після кейсів із командою Bihus.Info, головою ЦПК Віталієм Шабуніним, розслідувачем “Слідство.інфо” Євгенієм Шульгатом, головним редактором Руху “Чесно” Олександром Саліженком представники влади на замовлення тієї ж влади за кошти платників податків на третьому році великої війни влаштовують незахопливий нешпигунський небойовик у Харкові”, – заявили в ХАЦ.

Сам Дмитро Булах розповів, що під час обшуку в нього вилучили лише мобільний телефон.

“Більше нічого не знайшли. Та і не могли знайти, власне. Ухвала – дічь. Це очевидне замовлення. До того мені вручали “політичну” повістку у 2022-му (не хотів тоді всіх дизморалити). Промовчав про те, очевидно тепер, дарма. Потім стеження, тепер обшук, де відпочатку було зрозуміло, що нічого не знайдуть, а передати “привіт”, – написав Булах на Facebook.

Також повідомляється, що він добровільно мобілізувався до ЗСУ навесні 2023 року, проходить службу в одній із частин Нацгвардії України, але з літа 2022 року відбувалися дивні події, пов’язані зі зловживання системою мобілізації і рекрутингу, а саме мобілізацією “на замовлення”.

За словами Булаха, щоб вручити повістку, до нього навмисне приїхали працівники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України разом з представником ТЦК Київського району, хоча він був зареєстрований і стояв на обліку в ТЦК Слобідського району.

“Звісно, я пішов у РТЦК, адекватні працівники якого знали і розуміли оцей весь треш. Ледве пройшов медкомісію через черги (так, тоді ще були черги) за декілька тижнів. В процесі другий раз захворів пневмонією і хворів аж до лютого-23, а потім мобілізувався сам”, – розповів Булах.

Крім того, восени 2023 року Дмитро Булах помітив за собою стеження. Близько десятка різних машин на оперативних номерах регулярно з’являлися за різними адресами його перебування.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии