Депутати Первомайського на Харківщині знову провалили голосування за перейменування міста та посварилися через українські книжки

Учора, 23 листопада, на сесію Первомайської міськраді вчергове винесли питання про перейменування міста. Як повідомив мер Микола Бакшеєв, опозиція, до якої входять представники “Блока Кернеса – Успішний Харків” не захотіла знов дослухатись до думки більшості мешканців громади і перейменовувати місто на Добродар.

Також стався скандал під час розгляду зміни до міської програми розвитку культури.

“Опозиція не погодилась з придбанням книг для бібліотеки. Начальник відділу культури та туризму Ольга Павлова намагалась пояснити, що в бібліотеці прибрали російськомовні книги і ттепер потрібно закупити книги на українській мові. Але потреби в українській літературі опозиційні депутати визнали не суттєвими. На фразі “Хай згорять ваші книги”, кинутої депутаткою від “Блока Кернеса” Павленко Ніною, сесію прийшлось призупинити”, – розповів мер Бакшеєв.

Нагадаємо, місто Первомайський вирішили перейменувати на початку 2023 року. Голосування відбулося у два тури: в першому було запропоновано 15 варіантів нової назви. У другому турі залишилося два варіанти – Добродар і Хлібодар. У фінальному голосуванні взяли участь 763 мешканці, більшість голосів (634) віддали за Добродар.

Питання про перейменування міста на Добродар вже кілька разів виносилося на розгляд сесії міськради, але опозиційні депутати не підтримують цю ініціативу. Депутат від “Блока Кернеса” Віктор Намчук пояснював, що партійці вимагають “провести нормальні громадські слухання в два тури, а не один тур обговорення в турборежимі”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии