Депутатку Куп’янської міськради підозрюють у колабораціонізмі

Прокурор Харківської області заочно повідомив про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) депутатці Куп’янської міськради Яні Зубовій. Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України, проінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Зубова обралась у 2020 році до міськради від партії “Блок Світличної Разом!”. До повномасштабного російського вторгнення працювала начальником та адміністратором Центру надання адміністративних послуг у Куп’янську.

Суд дозволив вийти із СІЗО депутату-підприємцю на Харківщині, який торгував пальним з дозволу окупантів

Як вказано у тексті підозри, Зубова добровільно займала з 27 червня по 9 вересня 2022 року посаду “исполняющей обязанности начальника лицензионно-разрешительного отдела временной (военной) гражданской администрации Купянского района”. Депутатка під час окупації приймала документи від приватних підприємців на так звану “перереєстрацію” господарської діяльності під російське законодавство, а також видавала дозвільні документи незаконно створеним органом влади.

Зубова та колишній мер Куп’янська Володимир Демченко у своїх деклараціях зазначали, що мають спільного сина. Демченку також оголосили підозру за колабораційну діяльність.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии