“Дешевше людям купити квартири”: у ХОВА прокоментували знесення трьох будинків в центрі Харкова

Рішення про знесення трьох будинків в центрі Харкова ухвалювала комісія Харківської обласної військової адміністрації, але експертну оцінку стану цих будівель робили на замовлення міськради спеціалісти приватної організації.

“Це рішення Харківської міської ради. Вони самостійно замовили експертизу цих трьох будинків. За зазначеними звітами експертів, у цих будинків III категорія руйнацій. Відповідно до закону, якщо III категорія руйнацій, то будівля підлягає зносу”, — розповів виданню KHARKIV Today директор департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських.

“Якщо відновлення будинку коштує умовно 100 мільйонів гривень, а там було, наприклад, 10 квартир по 2 мільйони, то де логіка? Дешевше людям купити квартири, бо відновлення дуже вартісне, з посиленням конструкцій і таке інше”, — пояснив Антон Коротовських.

Міський голова Ігор Терехов у свою чергу повідомив, що рішення ще не ухвалене остаточно — у міськраді чекають на додаткові експертизи. Мер пообіцяв, що у будь-якому випадку мешканці будинків отримають нове житло у тому ж районі, в центрі. 

Нагадаємо, що 28 березня на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приняли рішення про знесення трьох будинків у центрі Харкова, які були пошкоджені російськими обстрілами:  на вул. Свободи 11/13, на вул. Мироносицькій, 34 і на вул. Мироносицькій, 32. Мешканці не погодилися з таким рішенням і вимагають не зносити будинки, а відновити.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии