Disney перевипустить скорочену телеверсію “Оскара” і включить нагородження українського фільму —ЗМІ

Американська кіноакадемія заявила, що планує перевипустити 90-хвилинну версію трансляції церемонії вручення премії “Оскар” з моментом нагородження фільму “20 днів у Маріуполі”.
Про це написав інтернет-журнал про телебачення і кіно Deadline, передало “Супільне“.

За інформацією видання, таке рішення ухвалили після того, як “Суспільне”, яке володіє правами на трансляцію шоу “Оскар” в Україні, висловило обурення, що у міжнародну скорочену телеверсію не включили нагородження українських документалістів та промову режисера фільму Мстислава Чернова. Водночас “Суспільному” про це рішення ще не повідомили.

Україна вперше отримала “Оскар” — за фільм “20 днів у Маріуполі”

Як повідомлялося раніше, на телеканалі “Суспільне Культура” був запланований показ міжнародної скороченої версії нагородження премії “Оскар”, однак після отримання матеріалів для трансляції від організаторів телевізійники виявили, що нагородження українських документалістів у цій версії відсутнє. У команії Disney Entertainment пояснили, що окремі категорії та частини шоу не включили через часові обмеження. 

Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення надіслала лист до The Walt Disney Company з проханням додати в міжнародну версію цьогорічної премії “Оскар” фрагмент із номінацією “Найкращий повнометражний документальний фільм”, перемогу в якій отримав “20 днів у Маріуполі”.

Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя — за це усі троє отримали Пулітцерівську премію. Також у 2024 році їх нагородили Шевченківською премією.

Мстислав Чернов та Василіса Степаненко народилися та починали свій творчий шлях у Харкові.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии