До суду передали справу одного із головних ідеологів створення так званої “ХНР”

43-річний харківʼянин, будучи ідеологом створення псевдодержавного утворення “Харківська народна республіка”, створив власний проросійський Телеграм-канал. Він закликав читачів приєднуватись до його команди однодумців, публікував антиукраїнські інформаційні матеріали, а також проводив різного роду зустрічі у РФ та на окупованих територіях Харківщини. Про це повідомили у пресслужбі облпрокуратури.

Харківського антимайданівця, що закликав до створення “ХНР”, засуджено до тюремного ув’язнення

Один із дописів фаната “руського миру” мав такий зміст: “Сейчас буду встречаться с соратниками, по теме украинского вопроса, будем общаться, приглашаю всех кто в Москве. На встрече будем проводить брифинги, круглые столы, приходить к единому времени по данному вопросу, который сейчас щепетилен, очень острый и нам жизненно необходим. Этот вопрос решить и главное найти правильный метод, что достаточно трудно здесь в данной ситуации, те процессы, которые сейчас происходят на территории бывшей уже, можно сказать Украины. Мы пришли к выводу, что на территори Харькова просто обязана возродиться Харьковская народная республика. Мы ее по факту сейчас воскрешаем. Оставайтесь на связи, друзья, и присоединяйтесь к нашему движению, вместе мы победим”.  

Також обвинувачений розповідав у Телеграмі про свої поїздки по на той момент захопленій території Харківщини: “Доброе утро уважаемые друзья, с вами вновь центр развития казачества, Харьковская народная республика. Сейчас я нахожусь в одном из посёлков Харьковской республики, возле исполнительного комитета сельского совета, сейчас наш казак стал председателем посёлка”.  

Чоловіка обинувачують за фактом умисний дій, вчинених з метою зміни меж території, державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, у публічних закликах та розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення таких дій, які поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, а також у виготовленні та поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Проросійський фанатик переховується від українського правосуддя, його оголошено у розшук. Справу розглядатимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.  Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии